Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След остраняването на Иванчева: Все още не е ясно кой ще управлява "Младост"

30 май 2018, 21:00 часа • 1013 прочитания

След ареста на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева и нейното официално отстраняване от длъжност, все още не е ясно кой ще управлява столичния район.

Иванчева бе задържана и обвинена в получаване на подкуп на 17 април. Оттогава насам бяха направени няколко опита да се назначен изпълняващ длъжността.

Ето защо правният елит се събра в Столичната община, за да мисли как да се излезе от патовата ситуация, при която кметицата и един от заместниците й са в затвора, друг е в оставка, а трети - потенциално уволнен, съобщи "Нова телевизия".

„Хаосът продължава и се задълбочава. Изводът е, че СОС трябва да се намеси. След избирането на Клисуров с решение на СОС актовете на Иванчева са нелигитимни. На утрешното си заседание Общинският съвет трябва да посочи нов временно изпълняващ длъжността кмет на Район „Младост”, коментира Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Припомняме, че на 23 май съдът официално отстрани Десислава Иванчева от длъжност и заместничката й Биляна Петрова, като се мотивира, че това е необходимо, за да не повлияят на свидетелите и да не злоупотребят с власт. Причина за това становище на обвинението стана депозираната в заповед за освобождаване на зам.-кмета Румен Русев.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес