Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След искане на Гешев: ЦИК отне имунитета на кандидат-депутат заради купен вот

07 юли 2021, 13:53 часа • 4716 прочитания

Центалната избирателна комисия взе решение да свали имунитета на кандидата за народен представител от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Цветелин Георгиев. Прокуратурата съобщи днес, че той ще бъде привлечен към наказателна отговорност за купуване на гласове за предстоящите избори на 11 юли.

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че срещу човек с инициали Ц.Г. се води досъдебно производство, започнато от ОДМВР-Бургас, за купуване на гласове. Събрани са доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка кандидат-депутатът е дал на четири лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определена коалиция.

Междувременно от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че изтегля от листата Цветелин Георгиев.

"Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо", се казва в съобщение до медиите.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес