Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След двустранна среща: Диалогът между София и Скопие остава конструктивен

02 декември 2021, 22:15 часа • 6288 прочитания

Република България и Република Северна Македония остават ангажирани с прилагането на Договора за добросъседство и със засилването на сътрудничеството между двете държави в положителна посока и с по-силна воля за решаване на всички предизвикателства. Това подчертаха по време на днешната си среща българският посланик в Скопие Ангел Ангелов и вицепремиерът и македонският министър за политическата система и отношенията между общностите Артан Груби, предаде БГНЕС.

Груби благодари на посланик Ангелов за бързата намеса на българските власти при разследването на трагичния инцидент на автомагистрала „Струма”, при която изгубиха живота си 45 пътници от РС Македония, както и за оказаните грижи за оцелелите.

„Бързото и успешно решаване на спора между двете страни беше една от обсъдените теми между Груби и Ангелов с цел ускоряване на процеса на интеграция на РС Македония в Европейския съюз”, съобщиха от кабинета на вицепремиера.

По време на разговорите Груби подчерта ангажимента на правителството към изпълняването на стратегическите цели – изпълнение на Договора за добросъседство и на Преспанския договор.

Ангелов и Груби се обединиха около мнението, че с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество България и РС Македония са поставили отлична основа за добро сътрудничество между двете държави.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес