Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров се надява Борисов да не сгреши и да не експулсира дипломати

29 март 2018, 12:55 часа • 1924 прочитания

Надявам се силно, че г-н Борисов няма да направи такъв грешен ход да експулсира дипломати. Това заяви пред журналисти лидерът на Атака Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Сидеров подчерта, че трябва да се направи Коалиционен съвет и хората от екипа на Борисов от ГЕРБ трябва да се въздържат, колкото се може от изказвания по темата „Скрипал“.

„Трябва да се направи Коалиционен съвет ГЕРБ-ОП, на който да обсъдим всичко, да разгледаме всички информации. Надявам се той да се състои днес или най-късно утре, за да може да имаме точен анализ и правилно решение. България трябва да има балансирана политика, да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за солидарност, все едно се е случил някакъв природен катаклизъм“, заяви лидерът на Атака.

Той коментира, че имаме един неизяснен случай, има липса на доказателства за участие на Русия. „До момента политиката и позицията на премиера е много точна и правилна. Призовавам още веднъж хората от ПГ на ГЕРБ да не изказват мнения, които могат да повлияят зле на дипломатическите ни отношения с която и да е държава. Днес чухме такива изявления и категорично смятам, че това е грешка и по някакъв начин е саботиране на политиката на премиера“, апелира Волен Сидеров.

Надявам се силно, че г-н Борисов няма да направи такъв грешен ход да експулсира дипломати. България има своето право на суверенно мнение. Ние не сме васална държава или колониална страна. Имаме право да кажем, че нашето ситуация е геополитическото, исторически, географско положение е такова, че трябва да имаме различна политика от Великобритания“, заяви председателят на ПГ на ОП.

Сидеров подчерта, че Великобритания е напуснала ЕС. „Става дума за две държави, които са извън ЕС. Защо трябва България да взима страна в един конфликт, в който има много неизяснени обстоятелства“, каза той.

Волен Сидеров допълни, че България трябва да има балансирано поведение в този случай и не трябва да се правят дипломатически ходове, които да прекъсват отношения, с която и да е държава.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес