Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Христов: Хората на Доган са анонимни евроатлантици

01 септември 2024, 09:32 часа • 1805 прочитания

"Наблюдаваме отстрани, не е добре да се месиш в процесите на друга партия. Ние от СДС сме преживели такъв момент преди години, много е болезнено. Не познавам партия, която да се е разцепила и да е станала по-силна". Това коментира пред БНТ председателят на СДС Румен Христов.

Той припомни, че ДПС е свалило първото демократично избрано правителство след 1989 г. "Не съм имал индивидуални срещи с г-н Доган. Митът, че той е гарант за етническия мир в България не е меродавен, защото гарант за мирния преход е българският народ, без значение дали говорим за християни или мюсюлмани", каза той.

Още: Ахмед Доган със сигурност има един имот на свое име

На въпрос с кое ДПС - на Доган или на Пеевски ще работят ГЕРБ-СДС, ако се стигне до избор, Христов отговори, че избират не те, а гласоподавателите им. Посочи обаче, че при Делян Пеевски са останали тези, които наистина държат на евроатлантическите ценности.

Още: Медиите и политиците в Турция мълчат за сблъсъка в ДПС между Доган и Пеевски

"В парламента се забелязва едно анонимно атлантическо поведение от страна на тези, които не са при Пеевски и една много проактивна и пронатовска позиция то тези, които са при Пеевски. Говорителите на пронатовското и антируското останаха при Пеевски", смята той.

Още: Собственикът на сараите в Росенец и "Бояна" с ново искане до ДПС и Ахмед Доган

Румен Христов потвърди, че на предстоящия вот ГЕРБ-СДС ще опитат да привлекат избиратели от смесените райони след разцеплението в ДПС. Очаква честни избори и припомни, че и предишният не е бил оспорван. "Очаквам и мобилизация от страна на избирателите, защото ниската активност не е добре за легитимността на тези, които влизат в парламента". 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес