Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РБ-Глас народен: Бюджет 2018 поставя бизнеса на колене

25 октомври 2017, 09:54 часа • 882 прочитания

Бюджет 2018 поставя бизнеса на колене, натоварването за предприемчивите ще се увеличи с около 10% от силовото административно вдигане на осигуровки и заплати, и е сериозно отстъпление от постиженията на България в свободната инициатива и пазарна икономика. Това заявяват в позиция от Реформаторския блок - Глас народен, изпратена до медиите, по отношение на бюджет 2018 г.

Преразпределението на по-голям дял от БВП от държавата, за да може правителството да заплати популистките си залитания, поставя свободната частна инициатива на системи. През следващата година бизнесът ще става все по-зависим от обществените поръчки на властта. Политиките, които ще финансира правителството с нашите пари, ще доведат до огромни затруднения за дребния и средния бизнес и трайни щети в икономическото развитие на страната ни.

В предложения бюджет прозира пълното отсъствие на реформи. Не са предвидени средства за нов орган за борба с корупцията, инвалидите-фантоми ще продължат да източват милиарди от парите на данъкоплатците, а развитието на българската наука отново ще бъде замразено. При нежеланието за реформи, допълнителните средства, които правителството планира да налее в редица нереформирани системи, ще потънат безследно.

За поредна година управляващите залагат бюджетен дефицит, с който окончателно вкарват страната в дългова спирала, излизането от която ще ни струва много.

Бюджетът за 2018 не е реформаторски, нито социален, а направо ляв-социалистически. В желанието си да надскочат ГЕРБ, БСП лансират още по-неадекватни и комунистически в същността си идеи, сред които увеличаването на данъците чрез въвеждане на прогресивен данък, завършва позицията на Реформаторския блок - Глас народен.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес