Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рашков към ГЕРБ: През оградата ви минават и зайци. Реакцията: Комунистически милиционер следовател

10 ноември 2022, 16:10 часа • 5955 прочитания

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков и представители на ГЕРБ-СДС влязоха в остър спор по повод проблемите с оградата по българо-турската граница.

Дебатът се случи по време на изслушването на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Рашков обяви, че ГЕРБ са я построили така, че и зайците да минават, а ГЕРБ му отговориха, като го нарекоха "комунистически милиционер следовател".

Дебатът започна с Маноил Манев от ГЕРБ, който директно обвини Рашков за това, че не е поправил оградата както трябва по време на своето управление и че много пари са били отпуснати за нищо.

На свой ред бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП не остана длъжен и обясни, че ГЕРБ са изградили ограда за 200 милиона лева, която "пропуска и зайците":

"Вие не положихте елементарни грижи тя да изпълнява своето предназначение. Докато бях министър МВР отпускаше пари, за да се възстанови оградата. Ние получихме това съоръжение в негодно състояние. Това е истинската причина да може лесно да се прави отвор в оградата и мигрантите да минават без проблем. Затова 5 милиона лева бяха отпуснати за ремонт на оградата с парламентарно решение", заяви той.

ОЩЕ: Демерджиев: Граничните полицаи плащат с телата си цената на недоброто техническо обезпечаване

Размяната на реплики продължи с участието на бившият зам.-външен министър от ГЕРБ Георг Георгиев, който нарече Рашков "комунистически милиоционер следовател". По думите му, докато Рашков е управлявал, не са били направени никакви усилия оградата "да си върши работата". Той обяви, че когато ГЕРБ са управлявали, е имало "отлична комуникация с Турция" и границата се  е охранявала перфектно:

"Един човек, който ще остане като незаконно арестувалия лидер на опозицията в модерни времена - човек, който се опита с комунистически методи да върне България във времето, в което е свикнал", каза Георг Георгиев по адрес на Рашков.

След тази размяна на реплики председателят на парламента Вежди Рашидов призова спазване на добрия тон.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес