Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан Кънев: Пеевски е Яне Янев на стероиди

25 октомври 2024, 17:31 часа • 631 прочитания

Пеевски е Яне Янев на стероиди. Същите послания и медийна платформа. И преди всичко - същата стройна мрежа за контролиран вот, изградена от нелегитимни структури, които обичайно определяме като "организирана престъпност", с любезното съдействие на "органите". Това написа във Facebook евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев.

По думите му лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е Волен Сидеров, но без стимуланти. "Същите послания, братско рамо от Изток и умение с верните конюнктурни послания да се консолидира антиевропейският вот, в скромната му съвкупност", пише още Кънев в анализа си и допълва:

"И в най-смелите си мечти, Пеевски + Костадинов ще имат около 1/4 от народните представители. И резултати, в абсолютен брой значително по-ниски от РЗС и Атака през 2009г., абсолютно несравними с ДПС от същия период. Значи ли, че са безобидни? Ни най-малко." Още: Радан Кънев: Който мисли, че тези избори са предвидими, нищо не разбира

"Защо? Как стана така, че политически карикатури с общ резултат под 25% и под половин милион гласа станаха реална заплаха за демокрацията, пазарната икономика и геополитическото бъдеще на България?", пита евродепутатът.

Според него отговорът не е само в избирателната активност, дори не основно: "И с тази активност те нямат брой депутати, който застрашава държавността."

"Отговорът е в това, че те се хранят ненаситно от политическата криза и спиралата от предсрочни избори, от неспособността на останалите партии да правят политика и да създадат управление. В крайна сметка - от невъзможността на Борисов да се отърси от влиянието на създателите и покровителите им и да ги остави в стабилна 4-годишна изолация в дълбоката опозиция, която народният вот, дори при тази активност, им отрежда", пише още Радан Кънев. Още: Радан Кънев: ПП-ДБ има нужда от реформа

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес