Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продължаваме промяната": Нова коалиция иска да отстрани Никола Минчев

15 юни 2022, 18:49 часа • 2359 прочитания

Нова коалиция иска да отстрани председателя на Народното събрание Никола Минчев. Ако тази коалиция има мнозинство, то тогава този парламент е изчерпан откъм съдържание. Уж невъзможната коалиция – ГЕРБ-ДПС-ИТН - не се интересува от българските граждани. Това каза председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров

По думите му тази коалиция не се интересува от индексациите на пенсиите, от подкрепата за младите семейства, от увеличението на заплатите в секторите, където стартират реформи, не се интересува от това да подкрепи гражданите в кризата. "Няма да реформира КПКОНПИ, няма да приеме належащите законодателни промени, които са условие за отпускане на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, няма да свърши нищо", каза той..

"За нея е важно да няма борба с корупцията! Да запази своя главен прокурор! За да продължи да източва държавните пари! Лидерите на „Има такъв народ“ свалиха маските, след като не получиха милиардите, които бяха предвидени за продължаващото източване на АПИ", допълни председателят на парламентарната група на ПП.

"Понякога „грешката е вярна“. Спомняте си думите на депутат от ГЕРБ – „Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос", каза той.

"Ако сега ни попитате дали бихме го направили отново, отговорът ще е категорично да", допълни Гюров.

В парламента вече се говори, че евентуален заместник на Минчев при негово отстраняване ще бъде бившият председател на Народното събрание Ива Митева от ИТН.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес