Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът: Готов съм със служебен кабинет (ВИДЕО)

30 юли 2020, 19:27 часа • 6971 прочитания

Готов съм със служебен кабинет. Моята професия ме е научила да съм готов. Уважавам всички други професии, включително и на българските пожарникари”. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

"Решенията на Конситуционния съд не се коментират, те се изпълняват, особено когато са ясни и еднозначни. Всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, ще си носи последиците", заяви още Радев като първи коментар на днешното тълкувание на КС.

"Винаги съм призовавал за спазване на законите. Когато министър-председателят системно гази законите, какво очаквате от гражданите, които искат да си върнат държавата? Преживяваме исторически дни, хората са по площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която може да се противостои и затова този процес е необратим. Отдавна призовах и Борисов, и Гешев да си подадат оставката. Няма друг изход", заяви Румен Радев.

Помолен за коментар за изтеклия пореден запис на премиера, президентът Радев посочи, че разговорът ясно показа поръчителя на очернящата кампания, която се води спрямо президентската институция.

"Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят Борисов завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор. Призивите на премиера за диалог и единение са измамни, защото той говори едно пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания", коментира държавният глава.

Вижте още:

Конституционният съд към Гешев: Действащ президент не може да бъде разследван и подслушван за обикновено престъпление

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес