Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на БАН ще участва в правителствените заседания

02 септември 2017, 08:15 часа • 1486 прочитания

С писмо от 14 август 2017 г. до председателя на Българската академия на науките, премиерът Бойко Борисов отправя покана за участието на акад. Юлиан Ревалски в заседанията на Министерския съвет. Това посочва министър-председателят в писмен отговор до депутат от “Обединени патриоти”, предаде БГНЕС.

“Правителството оценява приноса на българските учени в процеса при взимане на решения за реализирането на различните политики”, уверява Борисов.

Във въпроса до премиера депутатът Станислав Станилов припомня практиката в предишните два мандата, при която на заседания на правителството са били канени ректори на висши учебни заведения и председателят на БАН.

“За всички е очевидна необходимостта от модернизация на управлението и от развитие на българската икономика. Само така нашата страна може да получи полагащото й се уважение от своите партньори, а нашият народ – достойно настояще и бъдеще. Световният опит е показал, че най-успешният механизъм за реализирането на тази цел е търсене на оригинални решения в икономиката и стимулиране на иновациите. Това може да се случи само с тясно взаимодействие между правителството и тези, които създават новите знания”, посочват депутатът Станилов в питането си до премиера Борисов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес