Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП потвърдиха позицията си, че ще са опозиция в 50-ия парламент

07 юли 2024, 20:00 часа • 1372 прочитания

ПП-ДБ потвърдиха позицията си, че ще са опозиция в 50-ия парламент, става ясно след заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната". 

"След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила.

Продължаваме Промяната заедно с Демократична България единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години.

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция", се посочва в позицията. 

С други думи това означава, че идеята на ДСБ за технически кабинет не е припозната. ОЩЕ: ДСБ иска технически кабинет с третия мандат

Идеята за техниески кабинет

Припомняме, че по-рано от ДСБ предложиха да се обсъди варианта в рамките на коалицията за техническо правителство с цел излизане от политическата криза. 

По-късно председателят на групата на коалицията в парламента акад. Николай Денков коментира, че това крие своите рискове, като според него всеки един кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес