Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП отново издига Никола Минчев за председател на НС

21 юни 2022, 11:03 часа • 3583 прочитания

Освободеният от поста Никола Минчев ще бъде кандидатурата на "Продължаваме промяната" за нов председател на Народното събрание. Това обяви неговият съпартиец в ПП и настоящ зам.-председател на парламента Мирослав Иванов.

"Г-н Минчев има пълната подкрепа, моя и на цялата парламентарна група. Той е абсолютно достоен кандидат и си върши прекрасно работата. Вярвам, че ако бъде избран отново за председател на НС, ще я върши с професионализъм и достойнство. Не виждам много опции пред опозицията да предложат човек, който би се справил по-добре от него и който би имал по-високи нравствени, морални и професионални качества", обясни Иванов.

В речта си пред депутатите по време на обсъжданията преди гласуването за освобождаването му миналия четвъртък самият Минчев заяви, че "на такъв парламент е може би по-добре аз да не бъда председателят". Снощи той беше сред активните участници в демонстрациите пред Народното събрание в подкрепа на правителството преди вота на недоверие.

"Няма да бъде лесно, ако вотът на недоверие не мине - коментира днес Мирослав Иванов. - Всеки ден ще е борба за приемане на законодателните решения, но вярвам, че с воля, работа и труд ще успеем да постигнем добри резултати."

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес