Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП МИР със своя структура и в Германия

09 февруари 2021, 10:40 часа • 2659 прочитания

Партия МИР учреди своя структура в Германия. За председател на организацията на ПП МИР в Германия беше избран 38 годишния предприемач Христо Гурджанов. Той е завършил Информатика в Университет Бремен и развива собствен бизнес повече от 10 години в Германия, семеен е с двама сина.

„Българите в чужбина са огромен капитал за България и ПП МИР работи активно с тях при формиране на платформата, предложенията и политиките на партията. Чрез създаването на структури на партия МИР извън страната на практика българите в чужбина ще могат да участват активно в обществено-политическия живот на България“, това каза зам.-председателя на ПП МИР с ресор - Връзка и взаимодействие с българите в чужбина“ Владислав Милев.

Той подчерта, че в рамките на месец февруари предстои да бъдат учредени структури на партия МИР в Австрия, Франция, Великобритания, САЩ, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна и Молдова.

„Една от основните цели и задачи на ПП МИР е българите в чужбина да могат да участват в изборния процес. Това е тяхно право и ще продължим да работим, за да могат да те не само да го запазят, но и да могат лесно и достъпно да гласуват както на предстоящите парламентарни избори, така и на всички други избори”, каза председателят на ПП МИР в Германия Христо Гуржданов.

Той допълни, че след като партия МИР е успяха да се пребори за въвеждането на машинното гласуване, сега ще се бори и за въвеждането на електронното гласуване.

„На българите в чужбина не им е безразлично какво се случва в родината, напротив те се интересуват, вълнуват и са готови с натрупания опит и знания зад граница да помогнат на България да стане истинска европейска и правова държава със силна и развиваща се икономика, държава в която има ред, справедливост, морал, етика и всеки се занимава и върши това от което разбира най-добре. Убеден съм, че предложението на ПП МИР за налагане на успешния немски модел за социално-пазарно стопанство ще успеем да направим българското икономическо чудо, така както „Плана на проф. Лудвиг Ерхард“ направи германското икономическо чудо и вдигна икономически, социално и индустриално Германия“, каза още Христо Гурджанов.

Той допълни, че чрез налагането на социално-пазарното стопанство в България ще се създаде истинска средна класа и ще се развие предприемачески дух в българското общество.

„В Германия има много добри и успешни практики и целта на организацията на ПП МИР във Федералната Република е да предложи и да наложи тези практики в България. Само така ще успеем да вдигнем икономически, социално и индустриално родината, така както успяха германците“, допълни още председателят на ПП МИР в Германия Христо Гуржданов

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес