Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог: Правителство ще има, поне за малко

01 октомври 2024, 09:48 часа • 495 прочитания

Правителство ще има, поне за малко. Не е въпросът кои ще правят правителство, а за какво. Политиците няма да си причинят нови избори след няколко месеца. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Дончев: ГЕРБ сме готови на самоувреждащи компромиси, за да има правителство

"Тези избори ми се струват по-различни. Независимо, че може би ще влязат много повече партии, те нямат голямо значение. Най-после в политиката стана ясна оста изток-запад. ГЕРБ е предпазлив играч в тази област. От едната страна са ПП-ДБ, от другата – „Възраждане”, същинската битка е между тях и зависи къде ще застане ГЕРБ. Най-после ще се проведе мачът изток-запад. Делян Пеевски не играе вече много”, коментира медийният експерт Георги Лозанов.

Според него няма голямо значение кой ще е трети и четвърти.

Раздора в ДПС 

„Пеевски е разтоварен от ролята си – първо, в управлението на страната, и второ, в управлението на партията си. Това е отслабена позиция. ДПС трябва да излезе от фокуса на вниманието”, категоричен е Лозанов.

ОЩЕ: Лена Бориславова: Най-важното за тези избори е да са последните за следващите няколко години

Буруджиева допълни, че ДПС е разтоварена от функцията си да е балансьор в българската политика и това е крайният резултат от случилото се. "ДПС просто не е тази партия, която беше създадена. Каквото и да се случи, тези две части на ДПС ще продължат битката за всеки глас и ще се продължи и в парламента”, добави тя.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес