Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски със сигнал до ДАНС и МВР за руски телевизионен екип у нас

28 декември 2023, 08:09 часа • 1944 прочитания

Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1” подава председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации.

ОЩЕ: Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервю с руския посланик Митрофанова

"Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София. Изразявам остро възмущение от този акт, като настоявам ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай", се казва в сигнала на Делян Пеевски.

Той очаква ръководството на държавна агенция “Национална сигурност” да извърши проверка и да защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност. "Проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България", подчертава Пеевски.

Има ли право руската телевизия да заснема материали в България и в други страни-членки на ЕС - научете отговора: Волгин възхвалява МОЧА пред забранената за излъчване в ЕС руска обществена телевизия (ВИДЕО)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес