Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски: Асен Василев искаше да махнем Денков и той да е премиер след ротацията (ВИДЕО)

21 май 2024, 13:41 часа • 1698 прочитания

"Асен Василев лично в присъстивето на г-н Цонев лично ме е молел да го подкрепим да бъде вицепремиер. Той мечтаеше за това, да не е просто един министър. Неговата съкровена мечта беше да стане премиер след Мария Габриел и следващата ротация да бъде махнат Денков и да бъде премиер той. Всичко това му е отказано", каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента. Пеевски поясни, че тези разговори са се провели в рамките на съвместното 9-месечно управление. 

Христо Иванов искал да е президент

Пеевски разказа и за разговорите си с Христо Иванов. "Христо Иванов в присъствието на г-н Цонев, който ми натресе тази Шехеразада, каза "аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС за това. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам вие, г-н Пеевски, да бъдете премиер". Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов", разказа Пеевски. 

Пеевски с предупреждение към Борисов

Съпредседателят на ДПС разказа, че е информирал Борисов за целите на Христо Иванов и отправи предупреждение към него.

"Ако той някога с тези пуделчета смята да управлява и те му драскат на вратата, да знае, че те носят зестра - много каруци с кеш", коментира Пеевски. 

В контекста на изтеклите в жълти медии записи, в които се твърди, че са между лидерите на ПП-ДБ и се чува как се говори за кеш, Пеевски коментира, че според него нещата са чудовищни.

"Надявам се медиите да дадете гласност на това, което се случва и да не се замете под килима, защото такова нещо в България не се е случвало. В Европа не съм чул да има и то скандали след скандали. Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели - зловеща работа", каза Пеевски по адрес на ПП-ДБ. 

На въпрос защо тогава ДПС са подкрепили правителство на ПП-ДБ, Пеевски отговори: "Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам, но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Това, което видяхте и ние го видяхме, е чудовищно. Българските граждани видяха къде са техните пари", добави Пеевски. ОЩЕ: Асен Василев: Борисов иска да се пенсионира като президент, а Пеевски - да стане премиер

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес