Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партията на Лютви Местан - ДОСТ, изглежда e пред разпад

04 декември 2018, 20:00 часа • 28429 прочитания

След заседание на Националния съвет на ДОСТ от партията са взели важно решение. Те са снели политическото си доверие върху знакови фигури от партията, начело с Хюсеин Хафъзов.

Другите членове на Изпълнителния съвет на партията, които вече не се ползват с доверието на Лютви Местан са Айдоан Али, Рашид Куру и Мехмед Хаджи.

В 43-ото Народно събрание Ахмед, Хафъзов и Али бяха сред депутатите отцепници от ДПС, които последваха Лютви Местан. Причините за раздора сега в ДОСТ и за бунта срещу лидера Местан не са ясни, но те вероятно се коренят в неуспеха на последните парламентарни избори. Тогава формацията събра почти 3% и над 100 000 гласа,, което не бе достатъчен за влизане в Народното събрание.

Коментира се, че доскорошните съратници на Лютви Местан вече не били доволни от лидера си и искали смяна на ръководството.

Лоялни на Лютви Местан засега остават други знакови лица в партията като бившият спортен министър Мариана Георгиева, Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Венцислав Каймаканов.

Поводът за снемането на доверието към Хафъзов и останалите е, че те не са присъствали на учредяването на ДОСТ Младежи в Пловдив.

В прессъобщение от партията разкриват, че посочените лица са отказвали да изпълнява задълженията си по устав и системно са нарушавали на Устава на партията, в това число с неучастие във възпоменателни митинги и други политически мероприятия.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес