Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общински съветник: В специализираната прокуратура герберско право ли са учили?

09 февруари 2021, 13:35 часа • 2803 прочитания

"Спецпрокурорка прекратила разследването за записите на премиера и не е проверено дали гласът е негов, тъй като заключила, че няма престъпление по служба или злоупотреба с власт.

Като оставим настрана цинизмите по отношение на Цвета Караянчева и европейските лидери, в онзи запис се говореше да се удари шефа на "Еврохолд", който тръгнал на купува ЧЕЗ- България без да мине да целуне ръка на Борисов, което е факт след като регулаторите се намесват, както и че Елена Йончева "ще изгори".

Не знам откъде намират тези прокурори, които назначават в специализираната прокуратура, но и те очевидно са учили някакво герберско право, което е непознато в правния мир", пише общинският съветник Стела Николова във Фейсбук.

"Това, че европейската комисия LIBE изпрати въпроси как върви разследването на записите на Борисов, явно въобще не притеснява Гешев, след като проверката е прекратена.

Излиза, че ролята на специализираната прокуратура не е да разследва престъпления по високите етажи на властта, а да ги замазва, но най- лошото е, че около 20% отново са готови да гласуват за Герб.

Гешев трябва да си отиде час по- скоро, както и да се направи реформа в прокуратурата, защото ВСС се занимава с искане за някаква почивна база на Златни пясъци и нейния ремонт при толкова много проблеми в съдебната система, дори и само да вземем това, че строежа на Съдебна палата във Варна се отлага с години, а справедливостта с десетилетия!

Само с масово гласуване можем да изгоним окупаторите на правовия ред!

Без конституционни промени в частта за прокуратурата, никога няма да излезем от омагьосания кръг на кражби и злоупотреби и тяхното замазване!"

Още: Слатински: Прокуратурата за сетен път обслужи по най-откровен начин премиера

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес