Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият министър: МВР не е плащало за реклама на Калин Стоянов във Facebook

18 септември 2024, 13:05 часа • 1198 прочитания

„Министерството на вътрешните работи няма сключен договор за реклама на Фейсбук страницата на Калин Стоянов и съответно не е извършвало такова плащане“. По този начин новият вътрешен министър Атанас Илков отговаря на парламентарен въпрос, зададен от депутата от ПП-ДБ Стела Николова през август на тогавашния ръководител на МВР Калин Стоянов.

Тя цитира информация в медиите, че МВР плаща по 400 евро за реклама на персоналната страница на Стоянов в социалната мрежа.

Още: МВР министърът за заплахите към Дара Екимова: Не можем да ограничаваме кой създава профили в социалните мрежи

Снимка: Калин Стоянов, БГНЕС

Има ли реклама с пари на данъкоплатците?

„Добрата практика е да се рекламира министерството или институцията, а не личността. От информацията за трансакцията са видни електронна поща и телефонният номер за валидиране на плащането. Телефонният номер е стационарен официален служебен телефонен номер в приемната на МВР към министерството. От това можем да направим обоснован извод, че сумите за рекламата на Калин Стоянов в социалната мрежа се плащат от МВР, като средствата идват от държавния бюджет, тоест от данъкоплатците“, пише Николова.

И пита – с какви средства се рекламира персоналната страница на Калин Стоянов във Facebook?

Освен гореспоменатия отговор от септември от страна на Атанас Илков, той посочва също: „Плащанията, които се осъществяват от МВР, са в български лева, съгласно Закона за държавния бюджет“.

Още: Новият МВР министър не усеща натиск от партиите за изборите и даде позиция за Доган

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес