Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Марков: Това, което се случва в Афганистан, е отрезвяващо

18 август 2021, 13:34 часа • 9218 прочитания

"Това, което се случва в Афганистан е отрезвяващо, а не обезпокояващо! Страхът не е добър съветник.

Лично аз съм благодарен за това развитие на нещата, защото всичките ми прогнози и изследвания свързани с този международен казус се сбъднаха. За съжаление българските политици направиха всичко възможно за България да останат само негативите, но това е политиката - древна парясница.

Няма да казвам как се наричат политиците, но това не променя отношението ми към тях - импотентни, посредствени, но агресивни бездарници. Машини с отрицателно КПД", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

"Нямам намерение да отварям насила очите на слепите, но "афганистанския модел" е 100 пъти по-опасен от този срещу когото уж се борим у нас. Този модел трябва да се осъзнае, преведе и да внесе нужната корекция в българската външна и вътрешни политики, защото ако това не се случи в неотложен порядък, България ще бъде поставена пред невиждани досега изпитания. Политиците ни са да мислят тези работи, но трябва и да има с какво! А видимо няма - гладният не мисли!

Всяка криза е скрита възможност, която се ползва от креативните личности, но за съжаление не можах да открия 12 такива - толкова ни трябват. Не търговци или спекуланти, а истински градивни личности, които да извървят с достойнство пътя до личната си голгота. Няма 12 такива човека в България. Не сме ги родили.

Вероятно ще продължим да търсим и набеждаваме някой за поредния спасител. И да се въртим в пустинята до 40-тата година. Също като евреите. Докато умрат онези, които помнят и да се отвори пътя за безпаметните. Последните се прочистват през определен исторически период и толкова - какво тук значи някаква си личност? Нали?"

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес