Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Денков: Няма да променяме нищо в образованието, защото времето е кратко

12 май 2021, 11:22 часа • 2827 прочитания

Няма да има резки промени в политиките, които води МОН. Ние ще работим в режим на пълна прозрачност и публичност за решенията, които вземаме. Това заяви служебният министър на образованието и науката Николай Денков, който прие поста от Красимир Вълчев, предаде репортер на БГНЕС.

Държавните зрелостни изпити(ДЗИ) и националното външно оценяване(НВО) ще протекат по начина, по който са планирани. Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко. Нещата ще се случат, както са подготвени. Благодаря на министър Вълчев и неговия екип. Има задачи, по които може да се ускори напредъкът. Следващата седмица ще представим приоритетите на МОН и екипа, с който ще работим, уточни още Денков.

От своя страна министърът в оставка Красимир Вълчев заяви, че с Денков са работили и преди. „Работили сме и в последните 4 години. Има много текущи задачи. Системата на образованието има най-много проекти, програми и процеси, които вървят едновременно”, каза Вълчев.

На дневен ред се сеща всеки за държавните зрелостни изпити и НВО. Те ще се проведат както е предвидено в закона по първоначалния график. Системата на образованието е обиграла този процес. Справя се добре през последните години с провеждането на изпитите, добави Вълчев.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес