Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

26 април 2024, 14:32 часа • 5269 прочитания

Аз съм наясно с недостатъците на нашите лидери. С Кирил Петков съм се карал безброй пъти за какво ли не. Знам за случая с масата и той счупи тази маса, защото човекът срещу него е започнал да лъже.

Това коментира в просторно интервю депутатът от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Той даде интервю за Youtube канала "Дневен ред" на журналистите Генка Шикерова и Миролюба Бенатова.

"Гласът ни трудно се чува. И в ситуацията, в която сме повече от година, понякога е трудно да бъдат обяснени някакви действия. Наистина е трудно, защото хората си представят политиката по малко по-различен начин от това, което тя наистина е", разказа Хазарта.

Още: Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Относно поведението на ПП-ДБ в настоящия парламент и реформите, които искаха да прокарат, Хазарта коментира:

"Кошмарно е и в същото време е много интересно, като си вътре и като го гледаш. За втори път в рамките на две години и половина, когато се опиташ да промениш наистина важно нещо, една невидима ръчичка се показва и те пляска много силно и ти казва: "Не пипай там, където не ти е работа". И стана това. Защото всъщност за първи път някой пипна, опита се да пипне там, където е забранено. Една КЗК, Комисия за защита на конкуренцията - когато си сложил ръка на КЗК и на административния съд, това означава, че ти си сложил ръка върху целия бизнес. Ти можеш да кажеш на собствениците на една телевизия, на кого да я продадат и на кой да не продадат. Можеш да изгониш една фирма от България", обясни депутатът.

Още: Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

За Борисов и Пеевски

Рапърът обясни още, че не е знаел до каква степен "Борисов е абсолютен фигурант на Пеевски". И още:

"Реално си мислехме, че това в часта с конституционната реформа ще бъде необходим разговор с този трети обект, политически. То се оказва, че то всъщност само тоя обект е другият. Един човек, който е по-добър от всички най-добри завършили НАТФИЗ актьори във България. Но той, за съжаление, или за добро, или напълно справедливо, е просто един актьор. Борисов. От когото не зависи крайното решение. Пеевски го праща...", каза Хазарта.

По думите му може и трябва да се работи без тях. "Няколко от тия хора биха направили на американците пълна програма с хепи енд само и само за да не влязат в "Магнитски". Към момента не ги виждам в "Магнитски", а а отдавна са заслужили своето място там и го знаем всички", подчерта депутатът.

Още: Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Правителството на Денков и на Главчев

По повод изминалите 10 месеца на власт на правителството на акад. Николай Денков, Ицо Хазарта даде своята оценка:

"Политиката е едно мръсно кално поле, на което вали. И това, което аз виждам последните две години и половина, е че на това поле, когато излезеш, се окалваш и се намокряш. И няма да приема някой, който стои под навеса, да ми се подиграва, че съм се окалял и съм се намокрил. Ела на полето! Ти стоиш под навеса и ми се подиграваш. Ела!", призова той.

Още: За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

На въпрос защо транспортният министър и бивш член на ПП Георги Гвоздейков остана част от кабинета на Димитър Главчев, Петров обясни: "Ние продължаваме да сме приятели. И аз имах доста дълъг разговор с него. В крайна сметка неговата теза е такава: има някакви неща, които трябва да се свършат в следващите седмици. Те са свързани с хеликоптерите, обучението на пилотите. И влаковете, за които му се "отели волът", извинявам се за израза. Това е неговата теза. Аз усетих у него една умора, която е абсолютно разбираема - ако си там, за да промениш нещо, животът ти се съсипва със светлинна скорост", каза Ицо Хазарта.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес