Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР забранява бойни демонстрации пред деца, обяви Младен Маринов

14 юни 2019, 10:10 часа • 3306 прочитания

Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за забрана на бойни демонстрации пред деца. Това съобщи самият той по време на парламентарния контрол в петък.

Той беше запитан от депутатът Стоян Мирчев, дали одобрява бойните демонстрации и какво е налагало деца от детската градина да бъдат свидетели на подобни мероприятия.

Повод за въпроса беше инцидент от преди две седмици, при който пострадаха три деца по време на демонстрация по залавянето на престъпник по повод 1 юни, Деня на детето.

Взривената граната е ранила децата, които са били на разстояние от 50 метра. На стадиона е имало повече от 300 момичета и момчета от детски градини от Дулово, Тутракан и Силистра.

"Аз лично не одобрявам подобни демонстрации. Забранил съм тяхното провеждане. Демонстрацията е била насочена към ученици от 5 и 7 клас. В последствие по молба на общината, са дошли и децата от детската градина", обясни министър Маринов.

По думите му, в момента продължава дисциплинарното производство срещу началникът на ОДМВР - Силистра, както и на служителите взели участие в демонстрацията. Отделно прокуратурата прави свое наказателно разследване.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес