Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минеков обсъди свободата на медиите с евродепутат от комисията LIBE

29 ноември 2022, 11:23 часа • 1058 прочитания

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков се срещна с румънския евродепутат Рамона Стругариу, която е член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE). Това се случи в рамките на работното посещение на министъра в Брюксел, съобщиха от ведомството му.

Министър Минеков е очертал основните характеристики и предизвикателства, пред които е изправена медийната среда в България, и е изтъкнал необходимостта от промени в системата с цел увеличаване на медийната независимост и свобода.

Стругариу е изразила загриженост и е казала, че е запозната със ситуацията и широкия политически контекст в страната.

"Двамата обсъдиха важната роля и възможния ефект от Евопейския акт за свободата на медиите като законодателен инструмент, който да спомогне за подобряване на ситуацията както в България, така и в редица държави членки на ЕС, които имат сходни проблеми. В рамките на разговора Рамона Стругариу (б.а. - от "Обнови Европа") запозна министър Минеков с положителните нагласи в Европейския парламент по отношение на законодателното предложение и нейната лична мотивация да работи за приемането му", гласи съобщението от Министерството на културата.

ОЩЕ: Радев към млади журналисти: Отстоявайте истината, каквото и да ви струва

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес