Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минчев: Гласуването за оставката ми е репетиция за вота на недоверие и демонстрация, че има нова коалиция

16 юни 2022, 14:40 часа • 3697 прочитания

Гласуването за оставката ми е репетиция за вота на недоверие и демонстрация, че има нова коалиция. Това коментира Никола Минчев веднага след като Народното събрание му гласува оставката като председател на парламента. Минчев потвърди, че той е гласувал "въздържал се" за оставката си.

"ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и останалите от "Има такъв народ" вече са заявили, че ще подкрепят вот на недоверие. Всичко следва тази си логика. Би трябвало той да мине по същия начин, по който мина и това гласуване. Това да е репетиция за тогава и демонстрация, че вече има такава коалиция", каза още Минчев.

Според него председателят на Народното събрание винаги става жертва, когато управляващото мнозинство стане малцинство. По думите му новосформираното мнозинство ще си избере председател и той вероятно няма да има думата в този избор. 

Той коментира и своето сбогуване с депутатите. "Сбогувах се емоционално, защото имам добри чувства", каза още Минчев. На въпрос дали си е освободил кабинета, Минчев заяви, че сега отива да си събере нещата. Стана ясно, че той остава депутат.

Минчев коментира темата Северна Македония, като счита, че тя е изкуствено повдигана.

Отказва ли се премиера от битката за правителството? Вижте ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес