Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Манолова: Няма завинаги изгорени мостове

15 септември 2021, 08:31 часа • 2310 прочитания

46-о Народно събрание успя да приеме полезни и важни решения. Това заяви председателят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова пред БНТ във връзка с последния ден на настоящия парламент. 

Тя очаква, че днес ще бъде приет първия закон за съдебната реформа - взимане на Бюрото за защита на свидетелите от ръцете на Иван Гешев и връщането му в Министерство на правосъдието. Манолова е доволна, че са се извършили промени, като даде пример с увеличението на минималната и максималната пенсия, преизчисляването на пенсиите, увеличаването на майчинството за втората година, добавките за пенсионерите, за бизнеса. 

Манолова определи още 46-о Народно събрание като кратък и емоционален, но резултатите са в полза на българските граждани. Така тя не отговори на въпроса на репортера ще води ли ИБГНИ разговори с ИТН в следващия парламент. 

По думите ѝ отговорността за несъставянето на правителство е на партиите, получили мандата. Няма завинаги изгорени мостове, защото когато става въпрос за същностните промени и повишаване доходите на хората, има пътища за обединение, увери Манолова. 

Според нея е жалко, че инсинуациите и интригите, тръгнали към Татяна Дончева от ИТН, но Манолова се надява останалите партии да проявят разум. 

Прочетете още по темата: Филип Станев: Татяна Дончева е медуза и отрова в политиката

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес