Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КТ Подкрепа отрича Ковачки да използва миньорите в подкрепа на Бареков

25 септември 2014, 08:05 часа • 20180 прочитания

Не е вярно, че миньорите са систематично натискани и използвани като глас за определени политически партии – в това съм категоричен, заяви председателят на миньорската федерация към КТ „Подкрепа” Владо Топалов.

По места може да има натиск, но това не е обща тенденция, продължи Топалов. Той отрече и НЕК да плаща повече и преференциално свои задължения към предприятия на Христо Ковачки спрямо други предприятия. Топалов обясни, че НЕК не покрива всичките си задължения към всички в бранша. Ние сме изработили нещо, но не ни го плащат, каза Топалов. И попита – защо в „Мини Марица Изток” вземат държавни заеми, за да се разплащат.

Същевременно журналистът Иво Инджев каза, че „новият политик” Николай Бареков отиде при миньорите, за да ги употреби. Този човек се опита медийно да употреби драмата и протеста на миньорите (бел. ред. – по време на стачката в рудник „Черно море”). Бареков е в съюз с шефа на мините (бел. ред. – Христо Ковачки) и това е скандално. Формално Ковачки не е председател на „Лидер”. На въпрос дали Ковачки не прави нарочно проблеми, за да може Бареков да блесне, Инджев отвърна, че едва ли е така – просто това е стилът на Бареков, популистки. Възмутително е така да се възползваш от драмата на миньорите.

Тук вече стигаме до едно – някои партии се мъчат да прескочат 1%, за да вземат субсидия, каза Топалов. Мен не ме интересува, че Ковачки и Бареков са партньори – много се говори за нас преди избори, но след избори ни забравят. Тогава ще продължим протестите и ще ни обвиняват, че го правим, защото едикой си е дошъл на власт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес