Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корнелия Нинова: БСП-Пловдив ще реши съдбата на Гергов

08 октомври 2018, 15:30 часа • 2896 прочитания

Съдбата на Георги Гергов е в ръцете на Пловдивската организация на БСП. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинов, предаде „Фокус“.

Във връзка със сделката на Георги Гергов с ГЕРБ във Варна, Нинова заяви, че БСП не стига само до порицание. „Нашите общински съветници не гласуваха това предложение в общината. Мисля, че бяха единствените, които бяха против и въздържали се. Ние не спираме с думи, а показваме с действия, че не одобряваме такъв тип сделки. Що се отнася до партийни сделки и решения пак в името на свободата и на свободните решения, включително и в нашата партия, съдбата на Георги Гергов е в ръцете на Пловдивската организация“, каза Нинова и подчерта, че мнения отгоре не се налагат.

„Ако Пловдивската организация има нещо към него, тяхна воля е и свобода да решат какво да правят. Това, което беше в моите компетенции, го свърших преди година и нещо – изключих го от Изпълнителното бюро“, каза Нинова и отново посочи, че оттук нататък думата имат пловдивските социалисти, които са го избрали за областен председател. В отговор на въпрос кои са предателите в БСП, които пишат sms-и до премиера Борисов и какво искат от него, Нинова отговори: „Досега говорихме за свобода на медии, на слово, за свободна държава. Ще кажа следното по този повод. Живеем в свободна държава, всеки е свободен човек да води кореспонденция с когото иска и както намери за добре и си носи отговорност за тези действия. Всеки да се чувства и да бъде свободен в България да си общува, с когото иска. Ние етикети като „предатели“ и т.н. - не лепим. Бъдете свободни хора, пишете с когото искате, но мислете за това, което пишете, защото всеки трябва да носи отговорност“, заяви още лидерът на БСП.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес