Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Константинова обвини ГЕРБ, ДПС и БПС, че съдебната реформа не е приета

01 февруари 2023, 08:07 часа • 989 прочитания

Този парламент има мнозинство от почти 130 гласа, които са против  съдебната реформа и говорят против нея. Това са ГЕРБ, ДПС и БСП. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на „Продължаваме промяната“ Калина Константинова.

"С тези трикчета няма да стане прокарването на реформата. Те ясно заявяват, че няма да гласуват за този законопроект", обясни тя.

ОЩЕ: Зарков: Партиите в този парламент не желаят разследване на главния прокурор

По думите й трябва да се дава повече информация на хората, за да вземат правилното решение и да знаят какво искат на тези избори. "Аз не вярвам в тези послания. Цялата мръсна машина работи за това да обясни на хората как няма път, няма да има разлика, няма да се случи нещо ново. Не съм съгласна и ние трябва да го поискаме да се случи", заяви тя.

"Обединението ни с "Демократична България" е една коалиция на надеждата. Искаме да обединим всички будни хора, не само партии. Смятам, че с ДБ и обединени фракции можем да имаме 121 депутати. Ние искаме да спечели изборите и да представим управленска програма, която да промени България", каза още Константинова.

"Нито един от нас не е женен за мястото и поста си. Вече сме излъчвали трима кандидати за премиер", каза Константинова на въпрос кого ще издигнат за премиер, ако получат мандат в следващия парламент и дали това ще са отново Кирил Петков или Асен Василев.

Тя уточни, че не знае кой ще е премиер и по този въпрос все още няма решение.

ОЩЕ: Никола Минчев: Желанието за съдебната реформа беше само на хартия

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес