Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каримански: Мястото на Борисов е при Бай Ставри

12 ноември 2021, 22:31 часа • 23890 прочитания

За Бойко Методиев Борисов лично аз бих помогнал всякакви доказателства да се съберат и той да бъде там, където му е мястото - при Бай Ставри. Това каза в отговор на въпрос как ИТН гледа на идеята за арест на Борисов бившият председател на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански. Той бе гост в живото предаване, което се излъчи пряко и във Фейсбук профила на Слави Трифонов.

Ива Митева пък заяви, че има съдебна система и е "по-добре да не изземаме нейните функции".

"Той трябва да си понесе отговорността и ако е виновен за нещо, ще я понесе. Всеки е невинен до доказване на противното", каза Митева.

Слави Трифонов пък припомни как се е подготвял за интервю с Бойко Борисов преди години. "Това интервю е едно от малкото, в които не бях наясно какво да правя, защото хората очакват да взема една права лопата и да му кажа "Стой така". И да го отнеса като куцо пиле домат. Трябваше да избера дали да предприема груб ход или да бъда телевизионен водещ. Защо казвам това - защото госпожа Митева е права. Тя познава законите, а законите трябва да се спазват. Саморазправите са характерни за диктаторски режими. Ние трябва да постъпим законно", каза Трифонов.

Според Каримански корупцията у нас ще се премахне, ако има електронно управление, а картовите разплащания са част от осветляването на паричните потоци.

"Преди повече от 10 г. бях в Естония. Каква е разликата между нас и Естония - всички процеси в държавната администрация там са доста добре оптимизирани. За да се храни корупцията, трябва да има управление като сегашното", каза още Каримански.

На въпрос за фалита на КТБ Каримански отговори: Случаят с КТБ е ясен на всички - фалитът беше умишлен от страна на Централната банка, не толкова банката, колкото политиците, които натиснаха КТБ да не бъде оздравена. Същите тези политици - ръководството на  ГЕРБ, запазиха цялото ръководство и на БНБ. Искров беше преизбран от Бойко Борисов и си доизкара мандата до случая с КТБ. Никой не смени УС на БНБ", каза Каримански.

По случая с ББР Каримански коментира: "Ходът за ББР е тя да бъде контролирана от всички заинтересовани страни - малък и среден бизнес, браншови организации".

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес