Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искрен Митев: ПП и ДПС нямат място в едно европейско семейство

31 май 2022, 08:42 часа • 2673 прочитания

"Продължаваме промяната" и ДПС нямат място в едно европейско семейство. Ако се сформира ново европейско семейство и ние сме чат от партиите, които участват в него, “Продължаваме промяната” ще има своята дума. Гласът ни се чува все по-ясно в Европа. Това заяви в ефира на Нова телевизия Искрен Митев от „Продължаваме промяната“.

ОЩЕ: Петков след среща на "Обнови Европа": Как с хора от "Магнитски" ДПС ще са част от тази група?

Относно идеята да се дават 10% на хората, които издават криещите данъци и осигуровки, Митев каза, че това е само предложение. "Идеята е да се съберат повече данъци и осигуровки, които е полезно за държавата", обясни той.

Попитан има ли опасност да се стигне до търговия и злоупотреби той заяви, че обществото остро се противопоставя на това, че има фирми, които не си плащат данъците и осигуровките. „Целим да покачим събираемостта. Всеки събран лев се насочва към гражданите“, добави той.

Митев разясни механизма на мярката. “Ако се установи, че сте укрили данъци, 10% от тях, след като влязат в хазната, ще бъдат дадени на човека, който е подал сигнала”.

„Аз лично бих сигнализирал, ако знам, че някой не си плаща данъците“, каза той и добави, че очаква да постъпят стотици милиони в държавната хазна в следствие на тази стъпка.

Опасенията на управляващите е да не се задръстят службите с фалшиви сигнали. „Ако има три сигнала, които нямат резултат, ще има и финансова санкция“, каза Митев.

Той коментира и темата за българската версия на закона “Магнитски”. “Има ли хора в България, които се притесняват, че ще бъдат вкарани в такъв списък? Аз вярвам, че законопроектът ще бъде направен така, че да изключва субективни оценки. Крайно време е да българското законодателство да може да прилага списъци на чужди държави и да има свои”, каза той.

ОЩЕ: Хаджигенов видя в българския "Магнитски" опит за разправия с политическите опоненти на властта

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес