Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Атанас Атанасов хвърли оставка след изборите

15 ноември 2021, 16:43 часа • 9458 прочитания

Резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност. Това написа във Facebook председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Припомняме, че по-рано днес заради незадоволителното представяне на коалицията на изборите оставка подаде лидерът на "Да, България" и съпредседател на ДБ Христо Иванов.

В обръщението си във Facebook Атанасов добавя, че на основание чл. 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свика Национално събрание на формацията за избор на председател и национално ръководство.

"В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност - посочва Атанасов. Заедно с другите лидери на "Демократична България" сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито", пише лидерът на ДСБ. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес