Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюров призна, че обсъждат и други имена за кандидат-премиер

30 юни 2022, 09:14 часа • 1455 прочитания

Предстои да обсъдим на национален съвет други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура за премиер. Това каза председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в ефира на Нова телевизия. Той добави, че в партията има много подготвени членове за поста.

Попитан обсъждана ли е кандидатурата на Никола Минчев, Гюров заяви, че той със сигурност е изключително подготвен, а освен това е фигура, която се ползва с уважение в Народното събрание.

"Това не е пазар за булки и не може да се съобразяваме само с изискванията на коалиционните партньори. Трябва да направим разговор, който да е обединен около формула за управление и програма", каза той.

"Моето име не е обсъждано", каза той и добави, че имат различни варианти. 

На въпрос има ли вариант да върнат мандата, Гюров каза, че няма и ще използват даденото им време от една седмица да водят преговори за съставяне на правителство.

Гюров коментира и изгонването на руски дипломати. "В докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против националния интерес и са били заплаха за националната ни сигурност", каза той.

ОЩЕ: И БСП вече не иска Кирил Петков за премиер

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес