Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюров обвини управлението на ГЕРБ в абсолютна зависимост от руски газ

20 август 2022, 09:52 часа • 3481 прочитания

Наследството от 12 години управление на ГЕРБ е никаква диверсификация и абсолютна зависимост от руски газ и възможност на "Газпром" да ни извива ръцете". Това каза Андрей Гюров от "продължаваме промяната" в ефира на "Тази събота" по бТВ. С това той отговори задочно на обвиненията в "лошо управление" и забавяне на газовата връзка с Гръция на Десислава Атанасова, която бе гост в студиото на телевизията малко преди него.

Гюров смята, че правителството на Кирил Петков е показало, че газ има и когато се работи сериозно, той може да бъде осигурен във време на криза в много кратки хоризонти.

Тойобясни, че при ситуация, в която договореният със САЩ газ не може да бъдат разтоварени, те могат да бъдат продадени. 

Гюров отговори и каква е позицията на "Продължаваме промяната" за разговори с "Газпром". "С "Газпром" можем да водим разговори, когато покажем, че България не е зависима от руския газ и когато "Газпром" може да предлага цени, конкурентни, като последния на опашката, а не като единствения доставчик", смята доскорошният шеф на парламентарната група на "Продължаваме промяната"

Гюров коментира и отказът на "Продължаваме промяната" да се коалира с "Демократична България". Той заяви, че от "Продължаваме промяната" са направили количествена оценка и оценка на политическите аргументи. "Разработихме 4 варианта за явяване на изборите и преминахме през целия процес на демократично обсъждане вътре в партията. Това беше решението. Силно вярваме, че това е правилното решение. Дори, ако имаме един депутат повече, той може да бъде решаващ", добави още Гюров. 

Той подчерта, че "Продължаваме промяната" влизат в тези избори с ясната заявка, че българските граждани са показали три пъти на ГЕРБ, че ще бъдат в изолация и не могат да бъдат в управлението. "Ние даваме заявка, че ще бъдем първи и ще продължим да управляваме отговорно държавата", добави той.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес