Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ обяви, че вече няма да е конструктивна опозиция, иска ново правителство

08 март 2022, 12:48 часа • 10307 прочитания

Оттук нататък отказваме да проявяваме разбиране към вашата некомпетентност, безотговорност и липса на какъвто и да било усет за национално отговорно поведение. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ депутатът Тома Биков. Поводът, по думите му, са множеството кризи, в които страната ни се намира. 

"Смятаме, че настоящата формула на управление е не просто неадекватна на ситуацията, а с всеки изминал ден ще нанася все повече щети и поражения на българския икономически, обществени и геополитически интерес," подчерта той. "От тази гледна точка наш дълг е да бъдем безкомпромисна опозиция", заяви Биков. "Да положим усилия час по-скоро България да има ново управление, което да е способно да отговаря на предизвикателствата на кризите, което използва всяка секунда от времето си за решителни действия, а не за обяснения за поредния управленски гаф", допълни депутатът. 

"Убедени сме, че в подобни съдбовни моменти българската нация има нужда от единство и възможност да разгърне целия потенциал, с който разполага", посочи той.

"Длъжни сте да бъдете подготвени, защото нито един български гражданин не ви дължи нито време, нито търпение, време и търпение не ви дължи и опозицията", заяви Биков. И допълни, че именно обществото е дало кредит на доверие на управляващите, който в момента те пропиляват "по възможно най-безразсъдния и безполезен начин“.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните месеци страната ни е изправена пред редица кризи във вътрешен и международен план. "Нашето убеждение е, че кризисните времена предполагат навременни и целенасочени реакции, ясно поемане на отговорност и полагане на усилия за провеждане на интензивен политически и обществен диалог, който да спомага за преодоляването на различните предизвикателства. През последните месеци видяхме всичко друго, но не и подобно поведение от страна на управляващото мнозинство“, се казва също в декларацията. Според ГЕРБ обаче настоящото управление няма потенциал да направи това. 

"Отсъствието на елементарна координация между различните министерства, тотално сбърканата комуникационна политика и липсата на потенциал за възприемане и осъзнаване на очевидни рискове пред обществото, са само симптоми на заболяването, което за това управление се превръща в хронично. А заболяването се нарича "дълбока некомпетентност, съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт", се посочва още в декларацията, прочетена от Тома Биков.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес