Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ и НФСБ против президентското вето за къмпингуването

10 юли 2019, 10:20 часа • 1946 прочитания

Законът за устройство на Черноморското крайбрежие трябва да бъде подкрепен и ветото да бъде отхвърлено.

Това каза народният представител от НФСБ Христиан Митев по време на дебатите по президентското вето върху Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Христиан Митев посочи, че не е съгласен с тезите, изразени от Крум Зарков от БСП. "На първо място, съвсем нормална практика е уредбата, когато тя е подробна и няма как да бъде развита в закон, да бъде делегирано правомощие на изпълнителната власт“, каза Митев.

"По отношение на липсата на контрол - всъщност контрол има. Тази наредба подлежи на контрол по реда на Административно-процесуалния кодекс.

Контролът се осъществява от Върховен административен съд, пред който може да бъде оспорен актът - приемане на наредбата и самата наредба, ако те противоречат на закона", допълни още Митев. Според него няма никакъв проблем по отношение на административно-наказателните разпоредби.

Думите му бяха подкрепени от депутата от ПГ на ГЕРБ Димитър Бойчев. "Крайно време беше да се направят предложенията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за къмпингуването и съм убеден, че трябва да ги подкрепим", заяви той.

„Малко се промени акцентът на промените и се наблегна на това, че какви наказания ще бъдат налагани на така наречените свободно къмпингуващи. Промените не са в този смисъл. Правят се промени за регламентация на тази дейност“, каза още Бойчев.

Той поясни, че идеята да има обособени места, които да са с много по-малки изисквания, които са към момента. „Черноморските общини харчат немалък ресурс, който е събран от всички нас за сметосъбиране и сметоизвозване“, уточни още Бойчев.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес