Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Лозанов: Калин Стоянов е разделението между Пеевски и ПП-ДБ

13 август 2024, 08:40 часа • 1044 прочитания

Калин Стоянов се оказа най-яркия политически маркер в служебното правителство, защото той е разделението между Пеевски и ПП-ДБ. Той персонализира този конфликт. Това заяви доц. Георги Лозанов в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: "Протестът ни не е политически, искаме спокойствие": Говори синдикат в МВР

Относно протеста на МВР в подкрепа на вътрешния министър Лозанов смята, че той не е спонтанен. "Не знам как се чувстват полицаите с този министър, но съм убеден, че това е ведомствен протест, който трябва да защити началника, защото той е началник и иска да продължи да е такъв. Защото когато протестираш в защита на началника, а той стои на улицата с теб, не говори за голяма спонтанност", каза той.

"Калин Стоянов е поредния Гешев или поредния Борисов, или поредния Пеевски. Винаги се намира някой, който трябва да бъде определен като чудовище, срещу което да се борим", заяви от своя страна психологът Росен Йорданов.

ОЩЕ: "Натиск върху полицаи и върху служебния премиер": "Продължаваме промяната" видя два проблема в МВР-протеста

По думите му вдигането на заплатите в сектора е дало своето отражение. "Не защитавам Стоянов, но причините, поради които му се искаше оставката, бяха изсмукани от пръстите. Сигурно Горица Грънчарова-Кожарева е в много неудобна ситуация. И ако остане, и ако бъде махнат, ще стане скандал', смята Йорданов.

По думите на Лозанов Стоянов е зависим от някой политик, щом е останал на поста си, въпреки че е ябълката на раздора. "Има една доста неразбираема упоритост. Още повече – ПП-ДБ застават срещу него, а той бе част от тяхно правителство”, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес