Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Терзиев да се беше обадил на Фандъкова и да пита как да се справи с протестите (ВИДЕО)

18 ноември 2023, 09:13 часа • 5289 прочитания

"Кметът на София Васил Терзиев трябваше да ръководи ситуацията. Да се беше обадил г-н Терзиев на госпожа Фандъкова да му каже как да се справи с протеста срещу БФС". Това посъветва след вече отминалия протест срещу БФС бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред bTV. 

Още: След погрома: Столична община завежда иск срещу организаторите на протеста

Незнанието не е оправдание, каза Георгиев и търси къде е подготвеният екип на Терзиев, а какъвто той се хвалеше в кампанията.

По думите му обществото видяло, че София гори по време на футболния протест на националния стадион "Васил Левски". Кметът не е пощенска кутия, посочи Георгиев. 

Георги Георгиев обвини кмета на София Васил Терзиев за безредиците. Според него трябвало да говори със службите, кофите за боклук е трябвало да бъдат изчистени.  Целият инструментариум е на разположение на кмета, смята Георгиев. 

 

ГЕРБ няма да отидат на срещата с Васил Терзиев в Столична община

Общинският съветник каза oще, че партията няма да разговаря с кмета за работата на СОС, още повече, че има информация, че Васил Терзиев и Борис Бонев са разговаряли с Корнелия Нинова.  

Той очаква да лъсне договорката в СОС между ПП-ДБ, БСП и Възраждане. Борис Бонев не е вреден в СОС, според общинският съветник, но подходът му не бил правилен. 

Още: Васил Терзиев очаква политическите лидери да го уважават за среща

"Председател на общинския съвет не се избира като претендент в "Гласът на България" - журито си го харесва докато е с гръб към него, без да знае кой е всъщност. Това важи и за управлението в общинския съвет - искаме да видим ясно мнозинството с участието на ПП-ДБ, което веднага след избора на председател ще приеме първите 100 решения за града още на първата си работна сесия. Не е възможно това да стане с 100 плаващи мнозинства, нали?", каза Георгиев.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес