Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгений Михайлов заговори за "самоделно взривно устройство", за да бъде провален ДОСТ

24 март 2017, 14:00 часа • 3137 прочитания

"Вече са готови плакатите с надписи "Кърджали е в Турция" и "Искаме автономия". Те са планирани да бъдат издигнати на заключителния митинг на ДОСТ в Кърджали, на който се очаква да присъстват хиляди привърженици. Набелязани са и активистите на ДПС, които трябва да извършат тази провокация. Разработен е и резервен вариант с предизвикване на паника от задействано самоделно взривно устройство". Това заяви пред официалния сайт на партията на Лютви Местан сменилият политическата страна за предстоящите парламентарни избори Евгений Михайлов, който е кандидат за депутат от ДОСТ.

Михайлов се изказа в светлината на факта, че заключителният митинг на ДОСТ ще е в Кърджали, докато този на ДПС ще е в Ардино. ДОСТ вече се оплака, че кметът на Кърджали Хасан Азис не искал да разреши техния митинг пред ресторант "Ориентал", защото това място по принцип било запазено за ДПС, но в крайна сметка ДПС реши да не прави заключителен митинг в Кърджали.

"Не случайно ДПС отложи финалната си предизборна проява в този град. Това, че хората на Доган и Карадайъ бяха поканили Азиз и Есил Дюран, а гост на ДОСТ ще е мега рок звездата Мустафа Джеджели, любимец на цяла България, не ги извади от равновесие. Разби ги това, че вече дори в своя бивш бастион не могат да съберат повече от 200 души на митинг. Отчаяните кукловоди на Сараите в паниката си от загубата отиват на отчаяни ходове, след като дори блокадата на границата не може да ги спаси от грандиозния провал на тези избори", добавя Михайлов.

Същевременно в своя официална позиция ДОСТ посочи, че "ако България е правова държава, кандидатдепутатският имунитет на Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров трябва да бъде свален и същите да бъдат незабавно арестувани за подстрекателство към нарушаване на конституционни права на български граждани. Никой не може да възпира български гражданин да влезе свободно в родината си".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес