Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на Агенцията по трансплантациите подаде оставка

21 юни 2018, 12:21 часа • 1154 прочитания

Изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова е депозирала заявление за освобождаване по взаимно съгласие и предизвестие.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването за БГНЕС. Към момента министърът изчаква резултати от поръчаната от него експертна оценка за дейността на ИАТ. На базата на нея, ще бъде взето и решението, уточняват от МЗ.

Actualno.com припомня, че последните скандали около Изпълнителната агенция по трасплантация се разпалиха в края на май, когато стана ясно, че договорът на България с "Евротрансплант" е прекратен. Toгава д-р Марияна Симеонова съобщи, че той все пак ще бъде подновен.

Проблемът получи гласност след като от Асоциация "Пулмонална хипертония" алармираха, че договорът е прекратен през 2017 година, а от началото на 2018 г. двама души са починали без да дочакат трансплантация на бял дроб. В листата на чакащите бяха още 16 души.

В началото на този месец здравният министър Кирил Ананиев също потвърди, че той ще бъде подновен най-рано до няколко седмици.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес