Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димов в Париж: Качеството на въздуха ще е приоритет за председателството

17 ноември 2017, 16:15 часа • 653 прочитания

Качеството на атмосферния въздух е основен приоритет в областта на околната среда по време на предстоящото Българско председателство на Европейския съюз. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов на Форума „Чист въздух“ на Европейската комисия, който се провежда в Париж, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

„Като бъдещ ротационен председател България ще постави акцент върху прехода към кръгова икономика, ефективното използване на ресурсите, устойчивия растеж и екоиновативните решения“, посочи министър Димов. В изказването си той постави акцент върху предстоящия Форум за екоиновации в областта на качеството на въздуха, на който България ще бъде домакин през февруари догодина.

Срещата ще даде възможност за обмяна на опит и идеи, както и за координиране на действията между ЕК, държавните институции, местната власт, публичния сектор и бизнеса за решаване на проблемите, свързани с качеството на въздуха, и намаляване на рисковете за здравето на европейските граждани.

Във форума „Чист въздух“ в Париж участваха представители на Световната здравна организация (СЗО), европейските институции, държавите членки, неправителственият и академичният сектор.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес