Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десет депутати се отказват от парламентарните кресла

01 април 2017, 20:00 часа • 6777 прочитания

Десет избрани депутати се отказват от парламента. С официални писма до ЦИК те са заявили нежеланието си да заемат банките в пленарната зала. Неочакваното пренареждане стана буквално в последните минути.

Най-много отказали се депутати има в листите на ДПС – петима. Сред тях например е кметът на Кърджали Хасан Азис, който ще остане на поста си в града, както и евродепутатът Искра Михайлова, която е втора след Делян Пеевски в пазарджишката листа, съобщи bTV.

От „Воля” отказалите се са четирима, а от БСП – само един. Венка Кутева е била избрана в следствие на феномена 10/10 от Велико Търново и вече се оттегли.

Днес новите депутати от левицата се събраха на първо обучение в партийната централа. В редиците на БСП новите депутати са 47 от общо 80. Днес те отидоха за първо обучение на "Позитано 20". Някои бяха притеснени, други - развълнувани.

„Това е за мен голям приз и отговорност. Всичко ново и неизвестно предзизвиква вълнение”, сподели Теодора Халачева.

Някои очакваха да ги научат на нещо ново и признаваха, че не разбират от всичко: "Как се процедира, как се гласува, всичко. Нова материя, разбира се”, заяви Нона Йотова.

„В политическата част няма тайни за мен, но технологичната за изработването на един закон – все още ми е пълна мистерия”, обясни Александър Симов.

Елена Йончева пъл обърка входа и едва намери вратата.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес