Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите създават още една комисия - за "Лукойл"

03 април 2024, 23:15 часа • 1271 прочитания

ГЕРБ и ПП-ДБ предлагат да се създаде нова комисия. В нея ще се разгледат всички факти и обстоятелства относно дерогацията, от която се ползваше "Лукойл" и икономическият ефект от нея за България. Дали тази комисия да бъде едно с тази, която ще разследва проекта "Турски поток" стана обект на разгорещен дебат между коалиционните партньори по време на парламентарното заседание.

От ПП-ДБ категорично настояваха да бъдат две отделни, за да могат да работят по-ефективно. От ГЕРБ до последно настояваха да бъдат едно. След почти едночасова почивка обаче от двете парламентарни групи обявиха, че са внесли две различни проектни предложения, въпреки че обектът им е един и същ, предаде 24 часа.

Още: Депутатите решават дали да се създаде комисия за “Турски поток”

Работата на депутатите тече вече 13-ти час и явно са посветили деня на създаването на комисии. В момента все още дебатират по създаването на комисията за "Турски поток", следва и тази, която ще разследва митниците и влиянието на Асен Василев върху тях. Нито една от трите комисии обаче още не е гласувана окончателно. По предложение на БСП народните представители отново са в 20-минутна почивка.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес