Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков: Няма за какво да искам оставката на енергийния министър (ВИДЕО)

04 октомври 2023, 15:33 часа • 1596 прочитания

В момента няма изобщо за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва да свърши огрпомната част от работата, която предстои пред следващите месеци. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред медиите в парламента.

Думите му бяха във връзка с темата за оставката на министъра, повдигната от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Делян Пеевски, заради непълен цитат на изказване на министъра на енергетиката, който се появи в публичното пространство, че споразумението с миньорите е трудно изпълнимо. ОЩЕ: Борисов и Пеевски в един глас атакуваха енергийния министър (ВИДЕО)

"Министърът на енергетиката ще си каже точно какво е казал. Заглавието, което видях, че е трудно, но изпълнимо, е правилното. От там имаше и грешни интерпретации", каза още Денков. Премиерът цитира министъра на енергетиката, като уточни, че той е казал трудно, но е изпълнимо. "Естествено, че е трудно", каза Денков. 

Преговаряме с ЕК

Това потвърди акад. Николай Денков, като каза, че след внасянето на плановете, има преговорен процес. "Всеки, който казва изтеглете териториалните планове, се опитва да провали целия процес. По това ще ги познаете", каза Денков.ОЩЕ: Пълно доверие имам само на съпругата си (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес