Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демерджиев: Знаем кой се занимава с купуване на гласове

13 март 2023, 11:10 часа • 5648 прочитания

Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове. Постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от МВР. Това заяви в Шумен вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Набелязали сме рисковите секции. Знаем хората, които се занимават с тази дейност", каза Демерджиев.

Силовият министър беше категоричен, че ще направят всичко възможно да пресекат купения вот.

„Всяка областна дирекция си е направила план. Ние сме направили план на централно ниво. Обещах да направим всичко възможно и ще го направим във връзка с контролирания вот“, категоричен бе министърът.

Демерждиев обясни, че по Лот 7,8,9 на "Хемус" материалите от разследването са внесени в прокуратурата. "Очакват се поне две производства, които са от компетенцията на европейската прокуратура", разясни министърът на вътрешните работи.

Той коментира и трафикът на мигранти, като каза, че в страната са изградени контролни пунктове, където се спират съмнителни превозни средства, които може да превозват нелегално хора.

Припомняме, че миналата седмица от МВР разкриха денонощна линия за сигнали, свързани с изборите. От 2 март до 3 април, включително, в Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия, на която гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на парламентарните избори.

ОЩЕ: МВР с денонощна линия за сигнали, свързани с изборите

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес