Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дани Каназирева: Така наречените партии на протеста сами се поставиха в изолация

07 септември 2021, 19:15 часа • 3520 прочитания

"Така наречените партии на протеста не са партии на промяната, след като видяхме какво се случи в два поредни парламента и този цирк от последните дни с покупко-продажбата на депутати. След тези грозни обиди, размяна на реплики и обвинение в извършване на престъпления смятам, че те самите се поставиха в изолация и не знам как утре ще работят помежду си". Така Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС коментира по БТВ скандала между ИТН и Татяна Дончева.

"Изпълнителна власт реално нямаме и се надяваме същите тези хора да не опрат до съдебната власт. Крайно време е да се върнем към нормалното говорене в парламента", каза Каназирева.

Тя коментира и желанието за големи реформи в последните минути на настоящия 46-и парламент. "Не може при липсата на мнозинство и редовно избрано правителство, което да има ясна програма и приоритети, да си позволят да внасят подобни промени и да гласуват. Един парламент, който към момента вече трябва да бъде разпуснат, не трябва да хвърля и съдебната власт в хаоса. Най-вредното нещо за законодателния процес е бързината", обясни тя. Според Каназирева по време на предстоящите избори трябва контролните разписки да бъдат преброявани и да не се разчита само на софтуерни специалисти, за да не се лишаваме от правото на граждански контрол.

"Аз не съм човекът, който ще обяви името на нашия кандидат за президент", отговори на въпрос кой ще издигнат от ГЕРБ за вота на 14 ноември. "Той трябва да бъде обединител на нацията, това, което не виждаме в последните години в лицето на Румен Радев", допълни Каназирева.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес