Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов във Велико Търново: При ГЕРБ националният бюджет ще финансира инвитро процедурите до 100%

09 март 2017, 19:37 часа • 1612 прочитания

Повече от 145 000 български семейства в момента се нуждаят от инвитро процедури. До момента държавата отпускаше по 15 милиона годишно, предвиждаме в следващ мандат на ГЕРБ националният бюджет да финансира необходимия брой процедури до сто процента. Това каза водачът на листата на ГЕРБ във Велико Търново, председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща със семейства от региона на Велико Търново, преминали инвитро процедури. Заедно с Цветанов бяха великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, както и експертът по социални дейности Росица Димитрова, също част от листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители.

"В най-кратко време ще извършим цялостен анализ и ще изготвим предложения за законови промени, които да са в подкрепа на нуждаещите се семейства, включително и по-дълъг период, в който жената може да ползва платен болничен преди самото раждане", каза Цветан Цветанов пред присъстващите.

Сред децата, които родителите бяха довели за срещата, бе и 3-годишният Цветан, който бе заченат, след като семейството му премина успешно през процедурата с финансовата подкрепа на Цветан Цветанов и местната структура на ГЕРБ. Присъстващи припомниха и друг случай, в който Цветанов е оказал съдействие на двойка с репродуктивни проблеми, след като тревогата им е била споделена в една от приемните на ГЕРБ. „Благодарим ви, че обръщате внимание на българските деца“, каза една от присъстващите майки.

"ГЕРБ не се впуска в празни обещания за финансиране на едни или други дейности и сфери, без да е ясно откъде ще дойдат средствата. Ние представяме реалните политики, в които срещу всеки разход е посочен източникът на финансиране. Това е и принципът на дясната политика – харчиш толкова, колкото изкарваш", заяви Цветанов. Заедно с кмета на старата столица и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов Цветанов присъства на работна среща с над 200 специалисти, ангажирани в социалната сфера. На форума, иницииран от социалния експерт Росица Димитрова, присъстваха и други от кандидатите на ГЕРБ за народни представители.

Пред препълнената зала зам.-председателят на ГЕРБ очерта основните приоритети в следващ управленски мандат на партията – намаляване на бедността, насърчаване на социалното включване, цялостно оптимизиране на социалните дейности, интегриран подход, край на професията „взимане на социални помощи“.

„Фокусът в управленската програма на ГЕРБ е върху човека, политиките ни са насочени към всеки отделен български гражданин“, обясни Цветанов и призова присъстващите да се запознаят с програмата на партията и да дават своите предложения.

Да бъде сложен край на издаването на недостоверни и фалшиви удостоверения на ТЕЛК бе посочено от Цветан Цветанов като една от най-важните задачи пред следващото управление. По думите му, в пряка връзка със социалните дейности е и смелата образователна програма на ГЕРБ и спирането на социални помощи за родители, които не осигуряват на децата си присъствие в училище, както и подкрепа за тридетния семеен модел. „Чрез тези мерки ще бъде осигурен финансов ресурс както за оптимизирането на социалните услуги и дейности, така и за повишаването на възнагражденията на социалните работници, насърчаването на ин-витро процедурите“, коментира Цветанов.

„Ние предлагаме интегриран подход при реализирането на всяка една политика. Сами виждате, че секторите образование, здравеопазване и социални дейности са свързани и именно по този начин трябва да бъдат разглеждани“, каза Цветанов.

Ангажираните в социалните дейности и услуги великотърновци заявиха своята подкрепа за предлаганите реални политики от ГЕРБ и ги определиха като единствените разумни, създаващи перспектива и даващи възможност за подобрявате на живота на хората от всички целеви групи.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес