Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Не бламираме Бъчварова

07 април 2016, 11:41 часа • 1242 прочитания

Отхвърлянето на промените в Закона за МВР в ресорната комисия не е бламиране на министъра на вътрешните работи.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента в отговор на въпрос дали промените в Закона за МВР, които бяха обсъждани в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и които промени не бяха приети, предаде „Фокус”.

Цветанов заяви, че това не е бламиране. Той посочи, че всички, които са участвали в процеса на обсъждането на промените, са изразили своите принципни становища.

„Мога да кажа, че както в изслушването, което беше преди седмица и съвместното заседание, което направихме, както на вътрешна, така и на комисията за контрол на службите, нямаше никаква политика. Тогава благодарих дори на опозицията за отговорното отношение”, подчерта Цветанов.

По думите му, по-важно е да бъдат чути всички мнения. „В сектор „Сигурност” ако не постигнем политически консенсус, това значи, че не сме направили никаква стъпка за мотивацията на служителите и никаква стъпка за устойчивостта, която трябва да има в сектора”, каза още той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че промените в Закона за МВР продължават да се гледат в другите парламентарни комисии.

„Те са подкрепящи комисии, не са водещи, но няма никаква пречка законопроектът да влезе в пленарна зала и да получи своята политическа подкрепа за законодателни промени. Мисля, че между първо и второ четене могат да бъдат взети в предвид всички разумни решения, които бяха направени”, каза още той.

„Не намерим ли политически консенсус в сектор „Сигурност”, повярвайте, че винаги някой ще използва политически сектора и ще вярва, че той ще може да даде повече отколкото сега”, каза Цветанов.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес