Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦИК заличи две партии, остават 18 за изборите, регистрирани са и 7 коалиции

24 август 2014, 12:34 часа • 3452 прочитания

Редовно регистрирани към момента за предстоящите предсрочни парламентарни избори са 18 партии и 7 коалиции. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев в интервю за предаването "Неделя 150" по БНР. "След извършване на проверките от страна на ГРАО на подписките на партии и коалиции останаха две партии, които бяха заличени, съобщи той. - Това е Българската комунистическа партия и Българската работническо-селска партия. Преди това на една партия беше отказана регистрация. По отношение на Българската комунистическа партия беше подадено заявление от г-н Захариев. Той е лице, което не я представлява, и затова беше оставено неговото заявление".

Андреев посочи, че в понеделник изтича срокът за регистрация на Инициативните комитети в РИК-овете. "Те може да излъчат кандидатурата на независим кандидат, като представят необходимите документи, допълни още той. - На 2-и септември изтича срокът за регистрация на кандидатските листи от всички политически формации и инициативните комитети за всеки отделен район".

Андреев обясни, че ЦИК предвижда в разяснителната кампания да се направят материали, които да са насочени към българите в чужбина, за да могат те в необходимите срокове евентуално да подадат заявление за откриване на секции и съответно как следва да гласуват в изборния ден. "Сънародниците ни зад граница вече може да подават заявления по електронен път на страницата на ЦИК", съобщи Александър Андреев.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес